MADR are in vedere eliminarea dublei impozitari pe tranzactiile dintre membri si cooperative

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) are in vedere eliminarea dublei impozitari pentru tranzactiile dintre membri si cooperative, potrivit Agerpres.

„Inca de acum doua luni de zile a aparut prima solicitare din partea noastra pentru eliminarea taxarii pe toate tranzactiile dintre membru si cooperativa, iar acum suntem in discutii cu Ministerul de Finante. Vrem ca doar cooperativa sa fie supusa taxarii si impozitarii asa cum este supusa orice societate care comercializeaza, iar toate transferurile de inputuri de la cooperativa catre membri si de productie de la membri catre cooperativa sa nu mai fie purtatoare de taxe, pentru ca nu este normal. Este o dubla impozitare, pe membru si pe cooperativa. Degeaba faci o cooperativa daca membru se duce si vinde separat ca sa nu fie de doua ori impozitat. Cred ca aici este cheia”, a declarat secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, George Turtoi.

Oficialul roman a participat recent la un eveniment de profil organizat de Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) in Creta, pentru prezentarea unor proiecte de buna practica finantate din fonduri europene. Acesta considera ca statul va avea numai de castigat daca va renunta la dubla impozitare pentru ca se vor vinde cantitati mai mari prin cooperativa si astfel va exista si o fiscalizare mai mare. „Sper ca Ministerul de Finante sa aiba inteligenta pentru ca acest lucru va ajuta bugetul de stat. Nu este nicio pierdere la buget. Ii vom aduce sa vanda o cantitate mult mai mare pentru ca o vand printr-o cooperativa. Este un plus la bugetul de stat. Vor fi o cantitate, un rulaj si o fiscalizare mult mai mari pentru ca pe cooperativa ai alt control fata de producatorii individuali de dimensiuni mici”, a spus secretarul de stat, potrivit Agerpres.

Reprezentantul MADR spera ca, pana la finele lunii noiembrie, MFP va accepta propunerea MADR, odata cu finalizarea modificarilor din Codul fiscal.

Sursa: AgroInfo

 

 

 

 

Ultima modificare Miercuri, 01 Octombrie 2014 12:04

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top