Imprimă această pagină

5000 DE SINDICALISTI IES ÎN STRADĂ PE 7 OCTOMBRIE! CARTEL ALFA CERE MODIFICĂRI ÎN LEGEA DIALOGULUI SOCIAL!

Pe data de 7 octombrie, mai mult de 5000 de membri ai Confederatiei Nationale Sindicale "Cartel Alfa" vor participa la un miting de protest in Piata Victoriei.

 

Presedintele Cartel Alfa a declarat ca trebuie sa se modifice cat mai curand Legea Dialogului Social nr. 62 din 2011, precizand urmatoarele aspecte ce sunt direct vizate modificarea reprezentativitatii si modului in care se aplica universa Contractul Colectiv de Munca, introducerea Contractului Colectiv de Munca la Nivel National, pana la dezvoltarea CCM sectoriale, introducerea dreptului la conflict colectiv de munca, protejarea minimala a reprezentantilor sindicali, "care sa permita construirea dialogului social si realizarea unor relatii de munca negociabile intre salariati, nu transformarea lor in sclavi moderni. Nu trebuie sa uitam ca peste 1,2 milioane de salariati din sectorul intreprinderilor mici nu mai beneficiaza in prezent de niciun contract colectiv de munca", a explicat Bogdan Hossu, citat de Agerpres.

Sursa: www.legislatiamuncii.manager.ro

 Liderii de sindicat RATB, invitaţi la discuţii cu sefii Regiei

Sindicalistii de la RATB au protestat in fata sediului Regiei si au fost invitaţi la discuţii pe marginea revendicarilor. Principalele revendicari se refera la starea dezastruoasa in care se afla vehiculele de transport din cauza lipsei pieselor de schimb, managementul defectuos al actualei conduceri a RATB precum si marirea grilei de salarizare doar pentru posturile de conducere si nu pentru toti salariatii.

Sursa: www.romania-actualitati.ro

 Minerii asteapta sa-si ia banii pe carbune

Mii de mineri asteapta sa primeasca bani in locul celor zece tone de carbune. Complexul Energetic Oltenia a incheiat un protocol cu liderii de sindicat pentru acordarea a zece tone de carbune. Peste 5000 de mineri au depus cerere pentru a lua carbunele, alte cateva sute din Motru isi vor compensa datoriile pe care le au la Uzina de Alimentare cu Agent Termic, dar mai sunt peste 10.000 de oameni care vor contravaloarea in bani.

 

 

Login pentru a posta comentarii