Pozițiile uniunilor agricole asupra aspectelor sociale care implică politica agricolă comună a UE (PAC)

Crearea de instrumente sociale în cadrul sau legate de politica agricolă comună (PAC) a UE este principalul obiectiv al sindicatelor agricole din Europa.

Pentru cei 10 milioane de lucrători agricoli și uniunile lor, PAC are o importanță crucială, deoarece fără ea multe ferme din Europa nu ar fi în măsură să supraviețuiască. Cu toate acestea, lucrătorii agricoli sunt conștienți de faptul că PAC este neocială. Nu este suficient legată de prioritățile Uniunii Europene și nu face uz de posibilitățile sale de a promova coeziunea socială și de a pune capăt condițiilor de muncă inumane.

Acestea solicită încetarea subvențiilor pentru angajatorii care exploatează lucrătorii și care nu oferă condiții adecvate de angajare. Ei solicită informații scrise despre relațiile lor de muncă din prima zi de angajare. Și solicită aplicarea directivei-cadru a UE privind sănătatea și securitatea la locul de muncă pentru a evalua bunele practici de lucru ca bază pentru distribuirea plăților directe ale PAC.

Angajații trebuie să fie instruiți. Aceasta este singura modalitate de a-și îmbunătăți calificările și capacitatea de angajare. Din acest motiv, programele de formare finanțate de PAC în statele membre ale UE ar trebui să fie deschise și angajaților.

Aceste solicitări provin din cei 10 milioane de lucrători agricoli europeni. Împreună cu familiile lor, acestea constituie o populație de 25 de milioane, adică o parte importantă din totalul populației UE. Ei au chemat sindicatele lor să lupte în numele lor pentru a face Europa mai socială.

 

Sursa http://www.effat.org

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top