PROTEST URIAȘ: 35.000 DE FERMIERI ȘI SUSȚINĂTORII LOR ȘI 170 DE TRACTOARE!

MUNCA PE CÂMP ȘI ÎN GRAJD ESTE CEVA VALOROS, DEMN DE PROTEJAT! Protest de amploare la Berlin, pe 19 ianuarie 2019, în a doua zi a evenimentului Săptămâna Verde. Zeci de mii de fermieri și susținătorii lor au protestat la poarta Brandenburg din capitala Germaniei. Mesajul pentru ministrul german al agriculturii, dar și pentru miniștrii agriculturii din alte state membre UE, a fost: munca pe câmp și în grajd este ceva valoros, demn de protejat.
Zeci de mii de fermieri din toată Germania și susținătorii lor au protestat sâmbătă la poarta Brandenburg din Berlin. Protestatarii au cerut o agricultură ecologică și alimente sănătoase.

Organizatorii demonstrației de anvergură au declarat că 170 de tractoare au pornit din fermele din întreaga țară pentru a se alătura celor 35 000 de protestatari din Berlin. "Ne-am săturat de industria agricolă", au scandat fermierii și susținătorii lor. Printre altele, protestatarii au cerut ca animalele din ferme să beneficieze de mai multă protecție și bunăstare.

 

Protestul a coincis cu renumitul târg agricol "Săptămâna Verde", organizat în capitala Germaniei și la care a participat și ministrul român al agriculturii, Petre Daea. 

Protestatarii au spus că mesajul adresat ministrului german al agriculturii, Julia Kloeckner, și celorlalți miniștrii ai agriculturii din Europa, prezenți la eveniment, este: munca pe câmp și în grajd este ceva valoros, demn de protejat.

România participă la evenimentul de la Berlin cu un stand de 335 mp, în concept unitar – instituții publice și mediu privat, din care Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale îi sunt alocați 60 mp. În cadrul evenimentului, ministrul Petre Daea are mai multe întâlniri cu omologii săi, pentru a discuta prioritățile României pe perioada deținerii Președinției Consiliului UE.

Expoziția „Săptămâna Verde 2019” va ține până în data de 27 ianuarie și reprezintă atât o platformă de afaceri, cât și un festival al tradițiilor gastronomice și folclorice cu impact mediatic de anvergură în Europa, cât și pe plan mondial. Peste 400.000 de vizitatori au trecut pragul expoziției în anul 2018.

Surse: cnbc.com, getty images

Sursa https://www.agroinfo.ro/economic/protest-urias-35-000-de-fermieri-si-sustinatorii-lor-si-170-de-tractoare

Login pentru a posta comentarii
Go to top