Un loc de muncă sigur trebuie să reprezinte o prioritate pentru următorul Parlament și Comisie

La Ziua Internațională a Muncitorilor, EFFAT solicită viitorului Parlament și Comisiei Europene să pună siguranța la locul de muncă pe agenda politică.

Aproape două sute de mii de oameni mor în fiecare an în Uniunea Europeană ca urmare a bolilor la locul de muncă, a bolilor și a accidentelor.

Realitatea este mult mai rău - există o raportare masivă din partea angajatorilor, iar atunci când un lucrător este ucis de munca lor, acesta dăunează familiilor întregi.

Deoarece alegerile europene sunt la doar o lună distanță, EFFAT vorbește cu o singură voce, mișcarea sindicală europeană solicitând:

  • un obiectiv de cancer la locul de muncă zero și, ca un pas către atingerea acestui obiectiv, a stabilit "limite obligatorii de expunere profesională" pentru cel puțin 50 de substanțe canceroase (24 au fost aprobate de actualul Parlament și de Comisie);
  • o directivă privind stresul la locul de muncă pentru ca toți angajatorii să adopte inițiative pentru identificarea și prevenirea stresului și a procedurilor de combatere a stresului;
  • o nouă directivă care să abordeze durerea la nivelul spatelui, genunchiului și articulației (și a altor mișcări musculare) la locul de muncă;
  • lansarea unei dezbateri privind prevenirea deceselor rutiere cauzate de locul de muncă și a sinuciderii legate de muncă, în vederea adoptării de noi măsuri în timpul vieții noului Parlament și a Comisiei.

Comentând Ziua internațională a muncitorilor, Harald Wiedenhofer, secretarul general al EFFAT, a declarat: "Astăzi, mișcarea sindicală este unită pentru onorarea tuturor celor care și-au pierdut viața la locul de muncă și sperând pentru o nouă Europă fără decese legate de muncă".

Reprezentând lucrătorii agricoli, EFFAT este conștient că accidentele mortale în agricultură sunt de trei ori mai mari decât media tuturor celorlalte sectoare. În același timp, lucrătorii casnici și lucrătorii casnici cunosc foarte bine suferința a milioane de lucrători din aceste domenii care suferă de dureri musculo-scheletice - cum ar fi spatele, genunchiul și alte dureri în tendoanele, articulațiile, mușchii și oasele oamenilor.

28 aprilie este sindicaliștii de zi în întreaga lume "amintesc de morți și luptă pentru cei vii" și presa factorii de decizie și angajatorii cu privire la necesitatea de a lucra cu sindicatele pentru a opri decese la locul de muncă, leziuni și boli.

Sursa https://www.effat.org/uncategorized/a-safe-workplace-must-be-a-top-priority-for-the-next-eu-parliament-and-commission/

 

Login pentru a posta comentarii
Go to top