Atacul Coca-Cola asupra locurilor de muncă și a drepturilor de implicare a lucrătorilor declanșează acțiunea sindicală

Cu sprijinul EFFAT, Federația Europeană a Sindicatelor pentru Alimentație, Agricultură și Turism, muncitorii și sindicatele din diferite țări iau măsuri luni, 29 aprilie, la sediul Coca-Cola European Partners (CCEP) din Anderlecht. Sindicatele, unite sub umbrela EFFAT, spun: "E de ajuns!". "CCEP reduce în mod constant locurile de muncă și face ocuparea forței de muncă mai precare. Și negocierile îndelungate privind un comitet european de întreprindere încă nu au produs un rezultat satisfăcător. "

Structura partenerilor europeni Coca-Cola (CCEP) a fost înființată în 2016 ca urmare a fuziunii a trei societăți de îmbuteliere (Coca-Cola Enterprises, partenerii Iberian Coca-Cola și entitatea germană deținută de TCCC, Coca-Cola Erfrischungsgetränke GmbH). De atunci, aproximativ 2.500 de locuri de muncă au fost deja pierdute, aproximativ 10% din totalul forței de muncă inițiale CCEP, compania cerând în mod constant o mai mare flexibilitate a forței de muncă.

"Compania îi place să se laude cu angajamentul său de mediu și social, dar în practică este vorba despre creșterea profitului acționarilor. În același timp, închiderile și modificările se fac fără a lua în considerare impactul negativ asupra angajaților, a familiilor lor și a comunităților locale ", spune Enrico Somaglia de la EFFAT.

Într-un astfel de scenariu critic, sindicatele naționale și structurile reprezentative ale muncitorilor se luptă, strategiile industriale principale fiind adoptate la nivel central de Consiliul de administrație al CCEP. Înființarea unui EWC bine funcțional ar oferi lucrătorilor posibilitatea de a avea un cuvânt de spus la nivelul corespunzător, unde se iau efectiv deciziile. Cu toate acestea, negocierile EWC se confruntă cu un impas teribil, deși acestea se desfășoară de aproape trei ani. "CCEP dorește să impună un comitet european de întreprindere cu un rol limitat și slab. Și echipa de management acționează cu o atitudine agresivă care nu permite nici un progres ", spun unii membri SNB.

Sindicatele solicită
Sindicatele afiliate EFFAT doresc ca partenerii europeni Coca-Cola (CCEP) să înceteze tăierile și să facă locuri de muncă mai precare. Oamenii ar trebui să fie plasați în fața profiturilor și a intereselor acționarilor. Toți angajații ar trebui să primească respectul pe care îl merită. Sindicatele solicită, de asemenea, un puternic Consiliu european de întreprindere care să funcționeze pentru un dialog constructiv permanent și consultat într-un stadiu incipient, înainte de luarea deciziilor. Sindicatele doresc, de asemenea, EFFAT, un partener social recunoscut la nivelul UE, cu o experiență îndelungată în cadrul EWC, să asiste în viitor consiliul european de întreprindere, deși conducerea respinge această solicitare fără motive întemeiate.

Negocierile privind un comitet european de întreprindere trebuie abordate în mod constructiv. Agresiunea verbală și comportamentul neprofesional din partea conducerii nu vor mai fi tolerate.

Angajații și sindicatele lor vor continua să acționeze până când conducerea va lua în considerare cererile lor.

Actiunea
Raliul nostru va avea loc luni, 29 aprilie, la ora 13 la Coca-Cola, pe strada Bergensesteenweg 1424 din Anderlecht.

Orice întrebări despre acest comunicat de presă?
Sunați la unul dintre acești secretari ai unirii:
- Enrico Somaglia (IT / RO / FR), EFFAT: +32 491 67 71 00

Sau pentru Belgia:
- Delvenne Marc (FR), alimente și servicii ACV, +32 477 75 96 61
- Desmet Bjorn (NL), secretar regional ABVV Horval: +32 477 305 557
- Schaerlaekens Karin (NL), secretar LBC-NVK: +32 478 45 42 61
- Didier Lebbe (FR), secretar CNE: +32 476 355 220
- Van Hoof Anita (NL / FR), secretar federal pentru BBTK: +32 475 42 51 81

 

 

Cerințele noastre - Sindicat Acțiunea 29 aprilie 2019 Anderlecht_ DE
Cerințele noastre - Sindicat Acțiune 29 aprilie 2019 Anderlecht_ EN
Cerințele noastre - Sindicat de Acțiune 29 aprilie 2019 Anderlecht_ ES
Cerințele noastre - Sindicat Acțiune 29 aprilie 2019 Anderlecht_ FR
Cerințele noastre - Sindicat Acțiunea 29 aprilie 2019 Anderlecht_ NL

Sursa https://www.effat.org/featured/coca-cola-attack-on-jobs-and-workers-involvement-rights-triggers-trade-union-action/

 

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top