Filiala EFFAT se unifică pentru a pune capăt muncii copilului în agricultura globală

12 iunie 2019: Ziua Mondială împotriva muncii copiilor - Deoarece 2 milioane de copii din Africa de Vest sunt exploatați în prezent în producția de cacao, sindicatele globale din lanțul de aprovizionare cu alimente își intensifică eforturile prin care solicită producătorilor de ciocolată să pună capăt muncii copilului în industrie.

EFFAT Comitetul de conducere pentru cacao a organizat o campanie pentru ca copiii care trăiesc în cacao să fie protejați împotriva tuturor formelor de muncă periculoasă și a produs materiale de campanie care aminteau producătorilor de ciocolată că s-au angajat să eradică munca copiilor în producția de cacao până în 2020. După prelungiri, expiră definitiv: înseamnă doar 6 luni!

În ajunul Zilei Internaționale, EFFAT și IUF s-au alăturat și acțiunii organizate la Bruxelles de ACV CSC. Afiliații noștri belgieni au distribuit pliante și au produs copii tipărite ale "contractelor false" ale copiilor care enumeră toate condițiile de muncă proaste ale angajării copiilor în câmpurile de cacao.

Harald Wiedenhofer, secretarul general al EFFAT, a comentat aceste inițiative astăzi spunând: "Sunt milioane de copii care sunt jefuiți de copilărie acolo. Producătorii de ciocolată ar trebui să își intensifice eforturile și să plătească salarii decente producătorilor, astfel încât familiile din mediul rural să nu fie forțate să-și trimită copiii să lucreze în câmpuri în condiții inimaginabile nesigure și nesănătoase. După angajamentul producătorilor de ciocolată din 2010 de a eradica acest fenomen, sa realizat foarte puțin. Ne așteptăm la o abordare mult mai serioasă pentru a aborda această rușine. Deoarece consumatorii pot juca un rol, îi sfătuim să cumpere ciocolată certificată independent și să nu se bazeze pe costul produsului, deoarece nu îl face în mod necesar munca liberă pentru copii ".

Pentru a marca Ziua Mondială împotriva muncii copiilor, IUF și EFFAT au planificat o acțiune simbolică la Bruxelles pentru a solicita încetarea muncii copilului ca parte a cererii mai extinse a sindicatelor de respectare a tuturor drepturilor fundamentale ale omului și ale muncii. Acțiunea a primit sprijin masiv din partea sindicatelor din întreaga Europă.

Material pus la dispoziție de către filiale:

EFFAT Comitetul director al cacao
Poster | Carte poștală (RO)
PROGE
Brosura : partea amară a ciocolatei
ACV CSC
Flyer : Aroma amară a muncii copiilor

 

Sursa

https://www.effat.org/featured/effat-affiliates-united-to-end-child-labour-in-global-agriculture/

 

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top