Producătorii dintr-o piață cer să rămână cu tarabele înăuntru! ”Nu putem sta afară! Este prea frig!”

Apar primele probleme legate de noul regim de funcționare a piețelor închise. În această dimineață, odată cu intrarea în vigoare a noilor reguli, comercianții dintr-o piață din România au protestat față de decizia primăriei de a-i muta afară. Producătorii din Piața Centrală a municipiului Piatra Neamț spun că vor să rămână înăutru întrucât temperatura exterioară este foarte scăzută.

Astăzi, luni – 9 noiembrie, o parte dintre producători s-au trezit că nu mai au unde să-și desfacă produsele deși în multe piețe din țară se încearcă mutarea tarabelor în spațiile aflate în proximitatea piețelor, dar în aer liber, în altele demontarea pereților din sticlă sau rabatarea lor acolo unde se poate face asta. La Piatra Neamț, producătorii nu vor să plece de pe locurile plătite, potrivit mesagerulneamt.ro.

Într-o filmare care a apărut în presa locală, se poate observa cum tarabele stau goale, iar în interiorul pieței comercianții sunt într-un dialog surd cu administrația piețe. Pe scurt, ei cer să rămână să vândă în interior și să vină primarul să stea de vorbă cu ei.

Zeci de oameni s-au strâns în Piața Centrală, intrigați de noua decizie. Deși poartă măști pentru a se proteja de noul coronavirus, oamenii sunt vehemenți.

”De la ușă am ținut ordinea, am avut termoscanere, am avut dezinfectant. Să fim calmi! Haideți să repartizăm acele tonete!”, încearcă să explice situația unul dintre reprezentanții administrației pieței.

Oamenii spun într-un glas că nu vor ca tonetele să fie scoase din piață și nici repartizate. ”Să vină Primăria!”, cer comercianții. Deși le este explicat faptul că pereții pieței nu pot fi demontați, oamenii susțin contrariul: ”Nici noi nu putem să stăm afară, pe sănătatea noastră, nu putem!”.

Reprezentantul administrativ încearcă fără succes să îi convingă să accepte varianta de a comercializa produsele afară. ”Dar poate cineva își dorește să poată să comercializeze produsele astăzi!”

Reacțiile au venit imediat de la producători și comercianți: ”Noi am respectat de fiecare dată ce ni s-a spus. Ne îmbolnăviți afară. Să vină primarul!”, au cerut insistent oamenii.

Cu toate acestea, o parte dintre producătorii de lactate s-au mutat la cort.

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top