Imprimă această pagină

AȘA-S ȚĂRANII, BĂTUȚI DE SOARTĂ!

LĂSAȚI PIEȚELE DESCHISE. S-a pus lacătul pe piețele care funcționează în spații închise și tarabele au fost scoase în stradă. Luni, 9 noiembrie 2020, când a intrat în vigoare decizia închiderii piețelor tip hală, a fost zi de protest în mai multe orașe din țară. Pe Facebook au început să apară imaginile cu tarabele scoase în stradă, cu marfa pe trotuar.

Eva Szigeti din județul Hunedoara a postat, luni seara, pe Facebook două imagini cu tarabele scoase în afara pieței, pe stradă. Femeia a scris la aceste imagini: vă bateți joc de bunicii și părinții voștri... exact de cei care v-au crescut...

În mai multe orașe micii producători agricoli și comercianții s-au revoltat luni. Micii producători agricoli, comercianții, în multe orașe, au fost scoși afară din halele piețelor, cu tot cu marfă, în parcări sau pe strada de lângă piață, pe trotuar.
În Constanța, primăria a decis să desprindă termopanele halei.
”Tot nu e bine, că va fi foarte frig și îngheață marfa, plus că trebuie păzită noaptea”.
”Hoții... rușine... Vrem să muncim, huuu!” S-au revoltat micii producători agricoli și comercianții.

În Oradea, micii producători agricoli nu au fost scoși din piețe. Administrația locală a decis să demonteze pereții și ușile halelor pentru ca oamenii să-și poată vinde în continuare produsele agroalimentare, la tarabele din incinta piețelor.  

În Galați protestul s-a ținut în fața Prefecturii, unde a fost chemat și un echipaj de jandarmi ca lucrurile să nu degenereze.
Vânzător: “Am rugat-o pe doamna director să găsească și pentru noi o soluție. A spus că ne dă mâine soluția”.

În Timișoara, autoritățile locale au decis să transforme căsuțele pe care le foloseau la Târgul de Crăciun în tarabe pentru producătorii care vând lactate și carne. Nu toți au primit însă cu bine această soluție de compromis.

Ni-i frig. Frig, alea-s condiții? Hai să fim... când în hală ai avut vitrină, căldură și era bine. Așa-s țăranii, bătuți de soartă”. A spus o femeie, mic fermier.

Și pentru cea mai mare piață de legume din Timișoara, închisă și ea, s-a găsit o soluție: administrația a decis să închidă o stradă, astfel încât zecile de producători să vândă în aer liber.

Bărbați: ”E oribil, frig, e de strigat la cer”.
Bărbat: ”Este bătaie de joc, nu altceva. Muncim tot anul și nu avem unde să ne vindem marfa”.

Și în Brașov primarul a promis că va muta luni tarabele din hale în parcări, astfel ca producătorii să nu rămână cu marfa nevândută.

Sursa parțială info: PRO TV

Login pentru a posta comentarii