DECIZIA GUVERNULUI PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

ANUNȚ OFICIAL! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat, în această seară, la finalul ședinței de Guvern că Ministerul Agriculturii a primit la rectificarea bugetară 1,2 miliarde de lei, sumă din care se va finaliza și plata avansului la subvențiile APIA cuvenit fermierilor pentru anul de cerere 2020.

Ministrul Adrian Oros a spus că în urma rectificării, a treia rectificare bugetară, bugetul Ministerului Agriculturii a fost suplimentat cu 1,2 miliarde de lei. Suma ne permite să achităm subvențiile fermierilor, să finalizăm plata avansului. Până la această dată, 96% din fermieri au primit avansul la subvenții, 750.000 de fermieri, iar suma autorizată la plată este de 1,370 miliarde euro, cu 103 milioane euro mai mult față de anul trecut. O să finalizăm despăgubirile pentru secetă, pe care le-am inițiat în septembrie, și să avem cheltuieli pentru plata subvenției la motorină, a anunțat ministrul agriculturii.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le achită fermierilor avansul la subvențiile aferente anului de cerere 2020 până la data de 30 noiembrie 2020, iar din 2 decembrie va începe plata finală, APIA le va achita fermierilor diferența dintre avansul de 70% din plățile directe și 85% din plățile compensatorii și cuantumul stabilit pentru aceste subvenții, pentru anul 2020.

Vă reamintim cuantumul pentru plata avansului APIA 2020:

Ultima modificare Marți, 24 Noiembrie 2020 18:39

Login pentru a posta comentarii
Go to top