ȘEFUL APIA, ANUNȚ DESPRE SUBVENȚIILE FERMIERILOR!

SUBVENȚII APIA 2021! Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, anunță fermierii că sesiunea pentru depunerea cererilor unice de plată pentru subvențiile din acest an începe la data de 1 martie 2021. Șeful APIA precizează și suma alocată pentru plata subvențiilor agricole.

România va beneficia, în următorii doi ani, de un ajutor financiar european de peste 3,8 miliarde de euro pentru plata subvenţiilor în agricultură, a declarat directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea.

Potrivit acestuia, banii vor ajunge la fermierii români pe schemele de plată deja existente, care au fost și-n anul 2020, subvenţiile din fonduri europene urmând să fie acordate atât pentru terenuri, cât şi pentru animale.

"Pe cei doi ani de tranziţie, s-a aprobat de Comisia Europeană Regulamentul 2220 care prevede că, pentru anii 2021- 2022 România, pe plăţile directe, va avea peste 3,8 miliarde de euro pe care să îi acordă fermierilor români. Mai pe înţelesul tuturor, vor fi bani noi pe programe vechi. Programele care au fost în exerciţiul 2015- 2020 vor fi şi în aceşti doi ani de tranziţie", a afirmat Pintea, citat de Agerpres.

Directorul APIA a precizat că, începând cu 1 martie 2021, va demara campania de primire a cererilor unice de plată aferente anului 2021. Cererile vor putea fi depuse online până pe 15 mai.

 

Sursa

https://www.agroinfo.ro/politic/seful-apia-anunt-despre-subventiile-fermierilor

 

Login pentru a posta comentarii
Go to top