Fermierii constănțeni au protestat în același timp cu agricultorii care au pichetat Ministerul Agriculturii

 

Vocea fermierilor s-a auzit și în Dobrogea! Agricultorii nu mai pot suporta situația actuală, în care nu au primit despăgubirile pentru secetă, sprijinul pentru motorină și nici ajutoarele naționale tranzitorii.

Pe lângă protestele fermierilor de la București organizate de Asociația Forța Fermierilor în fața Ministerului Agriculturii, au avut loc astăzi și proteste ale agricultorilor în Constanța, în fața Prefecturii.

Fermierii dobrogeni sunt supărați că Guvernul nu le întinde nicio mână de ajutor în contextul în care recolta anului trecut aproape că nu a existat, iar încasările la fel. În județul Constanța au fost calamitate 450.000 de hectare de seceta pedologică, adică mai mult de o treime din suprafața totală distrusă la nivel național.

Mulți dintre agricultori s-au îndatorat la bănci, iar acum nu au bani pentru însămânțările din primăvară. Dacă nu vor primi banii promiși de Ministerul Agriculturii, spun că vor recurge la proteste fără precedent, potrivit impactct.ro.

În zona agricolă dintre Dunăre și Marea Neagră irigațiile sunt inexistente. Oficialii spun că ar fi un canal de irigații de la Dunăre, însă nu e suficient de mare ca să ajungă până în mijlocul județului.

 

 

 

Sursa

https://agrointel.ro/176532/fermierii-constanteni-au-protestat-in-acelasi-timp-cu-agricultorii-care-au-pichetat-ministerul-agriculturii/

 

Login pentru a posta comentarii
Go to top