Europarlamentarul Dan Motreanu susține propunerea CE privind transparența salarială!

Salarii egale pentru femei și bărbați în Uniunea Europeană! Europarlamentarul Dan Motreanu susține noua propunere legislativă a Comisiei Europene privind transparența salarială, care va asigura salarii egale pentru bărbații și femeile din Uniunea Europeană (UE).

”Susțin noua propunere legislativă a Comisiei Europene privind transparența salarială, menită să asigure faptul că femeile și bărbații din UE primesc salarii egale pentru o muncă egală”, a declarat pe pagina sa de Facebook europarlamentarul român Dan Motreanu.

Acesta dezvăluie și măsurile pentru asigurarea transparenței salariale, stabilite de propunerea legislativă a Comisiei Europene.

”Propunerea, care este o prioritate politică a președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, stabilește măsuri pentru asigurar!ea transparenței salariale, precum:

informarea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă referitor la salariul pe care urmează să îl primească si asigurarea dreptului de a cunoaște nivelurile de remunerare a lucrătorilor care prestează aceeași muncă;
obligații de raportare a diferenței de remunerare dintre femei și bărbați pentru întreprinderile mari
(cu peste 250 de angajați); Costurile anuale aferente raportării remunerațiilor de către angajatori sunt estimate a fi între 379 EUR și 890 EUR pentru întreprinderile cu peste 250 de angajați;
facilitarea accesului la justiție și consolidarea mijlocelelor prin care lucrătorii își pot revendica drepturile. Angajații vor avea, de asemenea, dreptul la despăgubiri pentru discriminarea salarială;
angajatorilor nu li se va permite să le solicite persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă istoricul salarial și, la cererea angajaților, vor trebui să furnizeze date anonimizate referitoare la remunerații.
organismele de promovare a egalității și reprezentanții lucrătorilor vor putea acționa în numele lucrătorilor în cadrul unor proceduri judiciare sau administrative și vor putea introduce acțiuni colective privind egalitatea de remunerare;”, arată acesta.

Dan Motreanu precizează că ”măsurile țin cont de impactul pandemiei COVID-19, care a accentuat inegalitățile de gen și a expus femeile la un risc mai mare de sărăcie si vor oferi totodată angajatorilor și lucrătorilor mai multe mijloace pentru a combate discriminarea salarială la locul de muncă”.

De asemenea, acesta explică și ce se va întâmpla mai departe cu această propunere. ”Propunerea Comisiei va fi transmisă Parlamentului European și Consiliului pentru a fi aprobată. După adoptare, statele membre vor avea la dispoziție doi ani pentru a transpune directiva în legislația națională”, a

Sursa

https://agrointel.ro/178753/europarlamentarul-dan-motreanu-sustine-propunerea-ce-privind-transparenta-salariala/

 

Login pentru a posta comentarii
Go to top