Plata subvențiilor APIA pentru crescătorii de animale! Anunț important!

Sprijinul cuplat zootehnic, subvenția europeană cu cel mai mare cuantum din zootehnie! Crescătorii de animale sunt anunțați că pierd această subvenție APIA, cifrată la aproape 200 de euro/cap de animal, dacă nu au cerut până la data de 1 mai 2021 adeverința de apartenență a animalelor la rasă necesară pentru obținerea banilor de la APIA. Anunțul este făcut de Asociația Crescătorilor de Bovine de Carne din România, ACBCR, și sunt vizate rasele de bovine Limousine și Charolaise.

"Anunțăm fermierii, crescători de vaci din rasele Charolaise și Limousine, înscrise/înregistrate în Registrul Genealogic la ACBCR, că termenul limită pentru transmiterea solicitării adeverinței de apartenență la rasă, necesară pentru depunerea la APIA, în vederea accesării Sprijinului Cuplat Zootehnic, a fost 01 Mai 2021.

Acest termen este prevăzut în Regulamentul de Organizare și Funcționare al ACBCR, fiind adus la cunoștința fermierilor în timp util, pentru a nu exista fermieri care să nu beneficieze de sprijin pentru animale. Transmiterea din timp a solicitării este importantă, deoarece adeverința se eliberează doar după verificarea CONDIȚIILOR DE ELIGIBILITATE pentru înscrierea/înregistrarea și menținerea efectivelor de animale în Registrul Genealogic al rasei, respectiv:
-înregistrarea animalelor în aplicația ACBCR-RG;
-efectuarea lucrărilor obligatorii privind Controlul Performanțelor de Producție (cântărire, bonitare,  etc.);
-efectuarea lucrărilor de testare, conform Programului de Ameliorare aprobat de Autoritatea Competentă în Zootehnie (ANZ);
-transmiterea trimestrial către ACBCR a anexelor specifice, conform P.A., respectiv evenimentele de montă/ fătare/ înregistrare viței/ ieșiri din efectiv;
-obligația fermierilor participanți la Programele de Ameliorare aprobate, de a permite accesul specialiștilor ACBCR, pentru efectuarea controalelor și a pune la dispoziție animalele înscrise/înregistrate în R.G. al raselor Charolaise și Limousine.

colaj-subventii-vaci_b

Fermierii care până astăzi 10.05.2021 nu au transmis către ACBCR solicitarea pentru eliberarea Adeverinței SCZ, sau nu au respectat cerințele Programului de Ameliorare și/sau Regulamentului de Organizare și Funcționare, NU VOR BENEFICIA de Adeverință, deoarece nu există timpul fizic necesar pentru efectuarea înregistrărilor/verificarea documentelor și emiterea adeverințelor SCZ!
Echipa executivă 
ACBCR"

 

Sursa

https://www.agroinfo.ro/politic/plata-subventiilor-apia-pentru-crescatorii-de-animale-anunt-important

 

Login pentru a posta comentarii
Go to top