Fermierii, păcăliți ÎNCĂ O DATĂ de ministrul Adrian Oros!

Declarațiile ministrului Adrian Oros i-au făcut pe unii fermieri ca, timp de mai multe ore, să spere. La finalul zilei, au fost din nou dezamăgiți și, putem spune chiar păcăliți: hotărârea de guvern pentru plata ajutorului de stat în sectorul de creștere a animalelor nu a figurat nici măcar în primă lectură în ședința de Guvern de astăzi, așa cum a anunțat Adrian Oros. Proiectul cu banii care să susțină activitatea de ameliorare nu au fost nici astăzi aprobați!

Banii alocați pentru menținerea Registrelor Genelogice (RG) și ameliorare erau singurii care ar putea ajunge în aceste zile la fermieri. O parte din sumele care trebuie alocate reprezintă datorii acumulate către asociații pentru activitatea derulată anul trecut.

Adrian Oros spunea astăzi, în conferința de presă că ”speră” că proiectul se va afla astăzi pe ordinea de zi a Guvernului. La fel au sperat și fermierii și asociațiile care și-au pus, încă o dată, bazele în spusele ministrului. ”De asemenea, avem, astăzi sper să intre în ședința de Guvern pentru că a fost semnat ieri la Ministerul Justiție, HG-ul privind Registrele Genealogice (RG), ameliorarea. Avem 40 de milioane de euro”, a declarat șeful de la Agricultură.

După ședința de Guvern de la ora 14:00, spre seară, Executivul a publicat lista actelor normative aprobate astăzi. Pe lista de priorități, ministrul Oros a eșat, încă o dată, să aducă în față și nevoile din sectorul pe care îl păstorește.

 

Sursa

https://agrointel.ro/190049/fermierii-pacaliti-inca-o-data-de-ministrul-adrian-oros/

 

Login pentru a posta comentarii
Go to top