Comunicat de presă

            Joi, 21.07.2021,  la Palatul Victoria, avut loc o întrevedere  între Premierul Romaniei Florin Vasile Cîțu si reprezentanții Federației AGROSTAR. Președintele Federației AGROSTAR, Domnul Ștefan Niculae a fost însoțit de reprezentanți ai Sindicatului Național APIA, Sindicatului AFIR , Direcția Agricolă, Agenția Națională Fitosanitară, Asociația Crescătorilor de taurine  si Sindicatul de ameliorare a raselor de animale.

           Problemele  dezbătute în cadrul acestei întâlniri au fost legate de salarizarea personalului APIA și AFIR, precum și de susținere a fermelor mici si mijlocii ale crescătorilor de bovine și taurine din sectorul agroalimentar. Astfel:

          Elena Constantinescu, Președinta Sindicatului National APIA, a expus problema discrepanței salariale dintre APIA central și centrele judetene solicitand modificarea legii salarizării pentru îndreptarea acestei erori.

          Bogdan Bădescu, Președintele Sindicatului AFIR, dezbate aceeași problemă a salarizării, solicitând alinierea Insituției AFIR cu Ministerul Fondurilor Europene cu privire la salarizarea angajațiolor AFIR.

          Maria Dindirică, reprezentantă a Inspectoratelor de Semințe din România, aduce în discuție salarizarea personalului care gestionează Fonduri Europene și  diverse subvenții pentru fermieri.  

          Toader Neață Împăratu, Președintele Asociației Generale a Crescătorilor de Taurine din România, a ridicat problema subvenției pe producția de lapte, precum și sprijinirea producătorilor de material seminal pentru rase autohtone.

          Țone Tudorel, Președintele Filialei Giurgiu AGROSTAR și Președintele Departamentului pentru Agricultură, a ridicat problema sistemului de irigații la nivel național, sistem care s-a perimat treptat, devenind depășit atât fizic, cât și tehnic. Din discuțiile cu premieru a reiesit eficienta  sistemelor cu consum redus de apă.

          Mirela Cean, Președinta Sindicatului Fitosanitar din cadrul Autorității Naționale Fitosanitare, a ridicat problema legislației privind ocuparea locurilor de muncă vacante.

          Premierul României Florin Vasile Cîțu a luat la cunoștință problemele cu care se confruntă agricultura românească atât din punct de vedere salarial pentru angajații din agricultură, cât și din punct de vedere al fermierilor din România, urmând a se încerca rezolvarea problemelor printr-o corectare a legii salarizării cu privire la discrepanțele salariale și luarea tuturor măsurilor pentru rezolvarea problemelor existente in agricultură.

           De menționat că Președintele Federației AGROSTAR, Domnul Ștefan Niculae, alături de reprezentanții Sindicatelor din agricultură vor avea în continuare o serie de întrevederi cu  Instituțiile abilitate pentru rezolvarea tuturor problemelor cu care se confruntă oamenii din agricultură.  

          Federația Națională a Sindicatelor din Agricultră AGROSTAR este reprezentativă la nivelul sectorului agricultură, acvacultură și pescuit, silvicultură și econimia vânatului, precum și la nivel de grup de unități din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și al instituțiilor subordonate acestuia, reprezentând interesele membrilor de Sindiat din Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Inspectoratele Teritoriale pentru Calitatea Semințelor și Materilului Săditor, Autoritatea Națională Fitosanitară, Agenția Națională pentru Zootehnie, Direcțiile Agricole Județene, Stațiunile și Instituțiile de Cercetare Agricolă, Societăți Comerciale Agricole cu capital privat precum și micii producători.

Login pentru a posta comentarii
Go to top