EFFAT promovează reforma socială a PAC

Cu ocazia conferinței regionale a sindicatelor agricole germane, la sfârșitul lunii februarie 2017, la Viena, sindicatele implicate au convenit asupra unei acțiuni comune în cadrul campaniei EFFAT "Pentru o politică agricolă socială europeană". În acest fel, sindicatele agricole doresc să consolideze interesele lucrătorilor din agricultura și silvicultura europeană. Prin urmare, EFFAT va fi consolidat față de asociația agricultorilor europeni.

Într-o conversație cu ministrul austriac al agriculturii, Andrä Rupprechter, secretarul pentru agricultură EFFAT, Arnd Spahn, a prezentat obiectivele EFFAT și a solicitat sprijin. Ministrul federal Rupprechter a subliniat importanța măsurilor împotriva concurenței neloiale și pentru consolidarea agriculturii și a zonelor rurale. Purtătorul de cuvânt al sindicatelor agricole germane, dl Joseph Treiber, de la GÖD austriac, a solicitat ministrului măsuri concrete de susținere a inițiativelor EFFAT. Holger Bartels de la IG BAU din Germania a sugerat că mai multe consultări ar trebui discutate mai îndeaproape între guverne și sindicatele implicate. Discuțiile trebuie continuate.

În discuțiile ulterioare cu președintele GÖD austriac și cu președintele Camerei austriece a lucrătorilor agricoli, a fost posibilă promovarea obiectivelor sindicatelor agricole.

 

Sursa http://www.effat.org/en/node/14535

 

Login pentru a posta comentarii
Go to top