EFFAT se alătură mobilizării europene împotriva austerității

Astăzi, 13 octombrie 2023, EFFAT se alătură mișcării Sindicatelor Europene de la Paris, ca parte a „On Drumul pentru un acord echitabil pentru muncitori” pentru a-și exprima îngrijorarea lucrătorilor cu privire la posibila revenire la politicile de austeritate ale UE.

Conform propunerilor recente de reglementare economică ale Comisiei Europene, statele membre ale UE cu un deficit public care depășește 3% sau o rație datorie/PIB de peste 60% vor fi obligate să își reducă deficitul bugetar cu cel puțin 0.5% din PIB, anual. Acest lucru ar necesita ca 14 state membre ale UE să-și reducă cheltuielile cu minimum 45 de miliarde de euro anul viitor sau să găsească finanțare echivalentă prin impozitare crescută.

Kristjan Bragason, secretarul general al EFFAT, a declarat: „Suntem uniți în cadrul mișcării sindicale mai largi pentru a solicita un nou model economic progresist care să servească cu adevărat interesele persoanelor care lucrează. Acest model ar trebui să se îndepărteze de austeritate și condiții de salarizare scăzută și, în schimb, să pledeze pentru investiții în serviciile publice și pentru crearea de oportunități de angajare durabile susținute de negocieri colective”.

„Lucrătorii din agricultură, procesarea alimentelor, turismul și munca casnică sunt printre cei mai puternic afectați de inflație și de criza actuală – a declarat Enrico Somaglia, secretar general adjunct al EFFAT; „Suntem astăzi la Paris pentru a ne alătura mișcării sindicale europene de pe străzile Parisului și pentru a cere salarii demne, o redistribuire mai bună a bogăției, ajutor public pentru afaceri legate de condiționalitatea socială”.

Mobilizarea a fost convocată de opt organizații sindicale franceze și face parte din cea mai largă Opriți austeritatea 2.0 campanie și a unui serie de inițiative axate pe modelarea unui viitor mai echitabil pentru lucrătorii din întreaga Europă.

 

Sursa:

https://effat.org/ro/in-the-spotlight/effat-joins-european-mobilisation-against-austerity/

Ultima modificare Marți, 31 Octombrie 2023 07:34

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top