LISTA AJUTOARELOR DE STAT PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE CU TERMEN DE PLATĂ 31 DECEMBRIE 2020!

OFICIAL. Un set de ajutoare de stat, așa-zisele ajutoare Covid-19, a fost aprobat în ședința de aseară, 27 august 2020, de Guvernul României. Ajutoarele vor fi plătite crescătorilor de animale până la data de 31 decembrie 2020. Termenul de depunere a cererilor la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este de 20 de zile de la publicarea ordonanțelor de urgență în Monitorul Oficial.

Schemele de ajutor de stat aprobate de Guvern, joi seara, prin ordonanțe de urgență, pentru crescătorii de bovine, crescătorii de porci și crescătorii de păsări au caracter temporar și sunt acordate în contextul crizei economice generate de pandemia COVID – 19, având ca scop compensarea pierderilor cauzate de pandemia COVID-19, în perioada cuprinsă între 1 martie – 1 iulie 2020.

Pentru fiecare beneficiar valoarea ajutorului nu depășește echivalentul în lei a 100.000 euro!

AJUTOR DE STAT 100 DE EURO/CAP DE BOVINĂ!

Ajutorul se acordă crescătorilor care dețin animale din speciile bovine respectiv, întreprinderilor individuale şi familiale, persoanelor fizice autorizate, persoanelor fizice, după caz, precum şi persoanelor juridice.

ATENȚIE! Acest ajutor de stat, plătit din bugetul de stat, este destinat doar crescătorilor de bovine care au minimum 91 de capete femele adulte bovine înregistrate în Registrul Național al Exploatațiilor (RNE) la data de 1 iulie 2020.

IMPORTANT! Pentru crescătorii de bovine care dețin sub 91 de capete de bovine, Ministerul Agriculturii a pregătit Măsura 21 prin care se acordă o sumă forfetară, nu plata pe cap de animal, iar banii provin din fonduri europene, Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (FEADR). Deocamdată, fișa Măsurii 21 este în faza de proiect, supus aprobării. Acest ajutor nu se încadrează în categoria ajutoarelor de stat.

Cuantumul ajutorului de stat acordat crescătorilor care dețin minimum 91 de capete femele adulte bovine este echivalentul în lei a 100 euro/cap femelă bovină adultă.

Condiții de eligibilitate:

a) să dețină femele adulte din specia bovine înregistrate în RNE (femele din specia bovină cu vârsta de minim 24 luni la data de 1 iulie 2020), în exploatații cu cod ANSVSA, la data de 1 iulie 2020;
b) nu au solicitat alte tipuri de ajutor de stat pentru aceleaşi costuri eligibile în baza Comunicării CE - Cadru temporar pentru măsuri de ajutor de stat de sprijin a economiei în contextul actualei pandemii de COVID-19 (2020/C91I/01);
c) nu se afla în dificultate (respectiv reorganizare, lichidare, faliment) în baza evidențelor Oficiului Național al Registrului Comerțului la data de 31.12.2019 sau în cazul persoanei fizice nu a fost emisă o decizie definitivă a instanțelor judecătorești de constatare a falimentului pănă la data de 31.12.2019.

Cererile se depun la APIA în termen de 20 de zile de la publicarea ordonanței de urgență în Monitorul Oficial.

ACTE:

a) copie de pe B.I./C.I. a beneficiarului, certificatul de înregistrare la Oficiul Național al Registrului Comerțului al beneficiarului, împuternicire și o copie a B.I./C.I. al/a reprezentantului legal;
b) registrul exploatației emis de operatorul Sistemului naţional de identificare și înregistrare a animalelor din care rezultă efectivul de bovine deținut la data 1 iulie 2020, pentru exploatația/exploatațiile cu cod ANSVSA înscrisă/e în cerere;
c) coordonate bancare/trezorerie.

Ajutorul de stat va fi plătit crescătorilor până la termenul de 31 decembrie 2020, conform prevederilor ordonanței de urgență aprobată joi seara de Executiv. INTEGRAL AICI PREVEDERILE ORDONANȚEI DE URGENȚĂ!

AJUTOR DE STAT DE 100 DE EURO/UVM PENTRU CRESCĂTORII DE PORCI!

Beneficiarii sunt crescătorii care dețin animale din specia suine, respectiv, întreprinderile individuale şi familiale, persoanele fizice autorizate, după caz, precum şi persoanele juridice care desfăşoară activitate de îngrășare și/sau reproducție a suinelor.

Cuantumul ajutorului este de 100 euro/UVM, echivalent în lei, ratele de conversie fiind 0,3 UVM pentru porc gras, 0,5 UVM pentru animale de reproducție (scroafe și scrofițe).

Condiții:

a) să dețină exploatație cu cod ANSVSA înregistrată/autorizată sanitar veterinar;
b) să desfășoare activitate de îngrășare și/sau reproducție a suinelor în semestrul I al anului 2020, cu excepția celor care dețin exploatații aflate în imposibilitate de populare din cauza măsurilor de restricție sanitare veterinare generate de evoluția pestei porcine africane;
c) nu au solicitat alte tipuri de ajutor de stat pentru aceleaşi costuri eligibile în baza Comunicării CE - Cadru temporar pentru măsuri de ajutor de stat de sprijin a economiei în contextul actualei epidemii de COVID-19 (2020/C91I/01);
d) nu se afla în dificultate, (respectiv reorganizare, lichidare, faliment) în baza evidențelor Oficiului Național al Registrului Comerțului la data de 31.12.2019.

Cererea se depune la APIA în termen de 20 de zile de la publicarea ordonanței de urgență în Monitorul Oficial.

Plata ajutorului de stat se efectuează până la data de 31 decembrie 2020.

 ACTE NECESARE AVEȚI AICI!

AJUTOR DE STAT DE 100 DE EURO/UVM PENTRU CRESCĂTORII DE PĂSĂRI!

Ajutorul de stat se acordă crescătorilor de păsări, întreprinderilor individuale şi familiale, persoanelor fizice autorizate, după caz, precum şi persoanelor juridice care desfăşoară activitate de reproducție și/sau incubație și/sau creștere a păsărilor pentru carne sau ouă.

Cuantumul ajutorului de stat este de 100 euro/UVM, echivalent în lei, ratele de conversie fiind 0,03 UVM pentru pui de carne, pui de curcă și pui eclozionați, respectiv 0,014 UVM pentru găini ouătoare și găini rase grele.

Condiții:

a) să dețină exploatație autorizată sanitar veterinar;
b) să desfășoare activitate de reproducție și/sau incubație și/sau creștere a păsărilor în semestrul I al anului 2020;
c) să nu fi solicitat alte tipuri de ajutor de stat pentru aceleaşi costuri eligibile și respectă prevederile de la punctele 20 și 23 din Comunicarea CE - Cadru temporar pentru măsuri de ajutor de stat de sprijin a economiei în contextul actualei epidemii de COVID-19 (2020/C91I/01);
d) să nu se afle în reorganizare, faliment sau lichidare în evidențele Oficiului Național al Registrului Comerțului la data de 31 decembrie 2019.

Cererile se depun la APIA în termen de 20 de zile de la publicarea ordonanței de urgență în Monitorul Oficial.

Plata ajutorului de stat se efectuează până la data de 31 decembrie 2020.

ACTE NECESARE AVEȚI AICI!

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top