Adrian Pintea, MADR, i-a anunțat pe oieri ce subvenții vor lua pentru animale

 

 

Crescătorii de oi care au participat la cea de-a XVIII- a ediție a Târgului Crescătorilor de Ovine Țurcana – Regina Munților au aflat direct de la secretarul de stat în MADR, Adrian Pintea, cele mai noi informații privind schemele de plată pentru campania 2023.

 

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), Adrian Pintea, a anunțat pe pagina sa de Facebook că astăzi, duminică – 24 septembrie a participat la cea de-a XVIII- a ediție a Târgului Crescătorilor de Ovine Țurcana – Regina Munților. Evenimentul este organizat anual, în ultima duminică a lunii septembrie, de către Asociația Crescătorilor de Ovine Dacia – Hunedoara.

 

Adrian Pintea a participat la târgul dedicat rasei Țurcane

Adrian Pintea a informat fermierii că astăzi a participat la târgul dedicat Țurcanei, în comuna Orăștioara de Sus, satul Costești.

 

”Astăzi, într-o zi frumoasă de septembrie, mă aflu pe minunatele plaiuri ale județului Hunedoara! Și, cum e vremea coborârii turmelor de la munte, fermierii noștri păstrează tradiția și sărbătoresc la Târgul Crescătorilor de Ovine Țurcana – Regina Munților. Evenimentul, aflat la cea de-a XVIII- a ediție, este organizat în Comuna Orăștioara de Sus, satul Costești. Lume multă, oameni harnici, tradiție și preocupare pentru creșterea acestei rase cu care fermierii noștri se mândresc! Frumoasa manifestare, care reunește peste 20.000 de oameni, s-a bucurat de prezența oficialităților locale, dar și de reprezentanții instituțiilor din subordinea MADR, semn de respect pentru fermierii români!”, a arătat Adrian Pintea pe pagina sa.

 

Adrian Pintea a informat ciobanii despre noile subvenții 

Secretarul de stat în MADR a mai dezvăluit că în cadrul discursului său de la evenimentul Țurcana – Regina Munților 2023 i-a informat pe ciobani despre noile scheme de plată pe care le gestionează Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) odată cu intrarea în vigoarea a Planului Național Strategic (PNS).

 

”I-am asigurat pe crescătorii de ovine de întreaga noastră susținere, aducându-le precizări importante despre formele de sprijin pe care le pot accesa odată cu intrarea în vigoare a noii politici agricole comune. Mulțumesc organizatorilor pentru invitație, sunt onorat să mă aflu în mijlocul atâtor oameni gospodari și întreprinzători, care fac cinste agriculturii din România!”, a mai transmis Adrian Pintea.

 

Sursa:

https://agrointel.ro/269673/adrian-pintea-madr-i-a-anuntat-pe-oieri-ce-subventii-vor-lua-pentru-animale/

Ultima modificare Marți, 26 Septembrie 2023 15:40

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top